Lifelong Learning Centre in Nature

IGOR logo9

O osnivaču/edukatoru

Igor Štavlić rođen je 1973. godine u Požegi, Republika Hrvatska. Od najranijih dana pokazuje snažan interes za prirodu i svemir, a u sedmom razredu osnovne škole sudjeluje na republičkom natjecanju iz astronomije. Nakon što je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 2010. godine, završio je pedagoško-psihološko izobrazbu na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Magistrirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 2012. godine na poslijediplomskom studiju Financije poduzeća i stekao akademski naziv magistra znanosti. 1999. godine u sklopu neformalnog obrazovanja prošao je prvi i drugi stupanj Reiki tehnike, a 2006. majstorski stupanj. Organizira i vodi Reiki tečajeve. U studenom 2015. godine uspješno je završio Curriculum globALE, modularizirani okvirni kurikulum temeljen na kompetencijama za edukatore u obrazovanju odraslih diljem svijeta, u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te stekao certifikat Trener u obrazovanju. Od 1994. do 2019. godine radio je u privatnom sektoru (područje poduzetništva i obrazovanja).

Član radne skupine nacionalnog projekta Implementacija EU Agende za obrazovanje odraslih kojeg provodi Ministarstvo znanosti i obrazovanja uz financijsku pomoć  Izvršne Agencije za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu, Europske komisije. Projekt se provodio u razdoblju od 2015. godine do 2017. godine. Član delegacije Republike Hrvatske ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja koja je sudjelovala na  radionicama suradničkog učenja namijenjene zemljama s niskim udjelom sudjelovanja odraslih osoba u cjeloživotnom učenju  te nedostatno razvijenim programima potrebnim za provođenje Novih prilika za odrasle. Radionice je organizirala Europska komisija tijekom 2017. i 2018. godine, a sudjelovalo je 7 delegacija država članica EU. Predavač/trener na andragoškim radionicama u sklopu projekta „Promocija cjeloživotnog učenja“ kojem je nositelj Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih – 4. modul „Komunikacija i grupna dinamika u obrazovanju odraslih“, od 2016. do 2021. godine. Član delegacije Republike Hrvatske ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja koja je sudjelovala na  online radionicama uzajamnog učenja „Implementing Upskilling Pathways Lab“ namijenjene za provođenje programa „Upskilling Pathways“ u članicama EU. Radionice je organizirala Europska komisija tijekom 2021., a sudjelovalo je 7 delegacija država članica EU. Voditelj/predavač na andragoškim radionicama na području šest policijskih uprava za djelatnike Ministarstva unutarnjih poslova koje su održane prema odobrenom programu uz suglasnost Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, a u organizaciji Policijske akademije tijekom 2022. godine. 

Od 2010. godine do danas uspješno je sudjelovao u provedbi deset EU projekata iz područja obrazovanja na različitim pozicijama u projektnim timovima. Radio je kao vanjski suradnik na Veleučilištu u Požegi od 2016. do 2022., a od 2023. je na Fakultetu turizma i ruralnog razvoja u Požegi nositelj kolegija.

2019. godine pokreće vlastiti posao osnivanjem obrta IGOR, centar za cjeloživotno učenje u prirodi. Od 2015. godine radi kao voditelj/edukator na radionicama/edukacijama iz područja društvenog i zelenog poduzetništva, ruralnog turizma/ekoturizma, andragoških kompetencija i osobnog razvoja. Do sada je objavio deset znanstvenih i stručnih radova te redovito sudjeluje na međunarodnim i domaćim znanstvenim skupovima. Oženjen je, vodi zdrav način života i kontinuirano usavršava svoje kompetencije.

Beskrajno hvala mojoj obitelji, ocu Stipi – svjetskom čovjeku, majci Jeleni – kraljici majci, sestri Jasminki – njenoj iscjeliteljskoj energiji i supruzi Katarini – onoj koja živi ljubav.
Beskrajno hvala svima koje susrećem tijekom života, kroz vaše postojanje prepoznajem obilje blagoslova u životu.
Beskrajno hvala tebi, Oče Nebeski, Izvoru svega stvorenoga...

 

Ljubav...

Weather station

Meteo stanica Marindvor
© 2024 IGOR - Obrt za cjeloživotno učenje / Lifelong Learning Centre